Информационен филм разяснява на шофьорите какво трябва да предприемат за безопасността си

...
Информационен филм разяснява на шофьорите какво трябва да предприемат за безопасността си
Коментари Харесай

Важно! АПИ показа с ВИДЕО как трябва да се държим в тунел в случай на инцидент

Информационен филм коментира на шофьорите какво би трябвало да подхващат за сигурността си при положение на пътен случай в тунел. Агенция " Пътна инфраструктура " приготви близо 3-минутен видеоматериал, с цел да може водачи и пасажери да са осведомени с последователността на дейностите, които би трябвало да извършат без суматоха при възможна злополука или пожар в огромно пътно оборудване. Ремонтираните тунели " Витиня " и " Ечемишка " на автомагистрала " Хемус " са с съвременни системи за пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, осветяване и система за светлинно водене, с които се обезпечават сигурност на пътуването и опция за бърза реакция при случай.



Това, което всеки би трябвало да знае е, че в ремонтираните тунели през 150 метра има спешни SOS станции. Те са с телефон и пожарогасители. При пожар първото, което водачът би трябвало да направи е да подаде сигнал, натискайки бутона до SOS станцията.

До него има и телефон за връзка с дежурния диспечер, който посредством системата за видео наблюдаване незабавно локализира точното място и подава сигнала към тел. 112. Автоматично се задействат светофарната уредба и пътните знаци за прекъсване на придвижването. Включва се и вентилационната система.

Според специалистите при възникването на пожар първите 10 минути са най-важни за потушаването му и по тази причина водачът с пожарогасителя от автомобила или от SOS станцията е належащо да се опита да го изгаси. Без суматоха хората се изтеглят, а колите се оставят със спрени мотори.

Задължително спешната лента би трябвало да е свободна, с цел да може пожарни и коли за спешна помощ да стигнат бързо и гладко до мястото на случая и да окажат нужната помощ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР